Til forældre

Tilmeld dig forældregruppen på Facebook

I EST’s forældregruppe på Facebook modtager du oplysninger specifik vedrørende dit barns hold, træning og lignende. Her er der også mulighed for at kommunikere og koordinere med andre forældre, hvis der skulle være behov for det. Tryk på linket og bliv medlem med det samme.

 

Hvad er E-sport?

Ligesom der findes Champions League, verdensmesterskaber og De Olympiske Lege, så er der også et betydeligt antal store begivenheder hvert år, hvor E-sports udøvere spiller foran et stort publikum. Dette sker enten online eller offline i kampen for at vinde den næste store titel og de her tilhørende præmiepengene. For at konkurrere blandt eliten skal spillerne yde deres bedste, hvilket kræver masser af dedikation og træning. Præcis som i traditionel sport – har man først nået toppen, er den sværeste udfordring at forsætte med at være en af de bedste.

E-sporten er vokset hastigt de seneste år, og nu hvor turneringerne har pengepræmier i omegnen af flere millioner kroner, er konkurrencen blevet betydeligt skærpet. Der findes rigtig mange turneringer, som forgår offline. Der spilles også mange online turneringer, hvor kvalifikationsrunder til de større turneringer afgøres. Disse kampe ses almindeligvis via streaming på gaming-hjemmesider som Twitch og YouTube.

Ved større offline events samles spillere og fans typisk i arenaer eller på et stadion, hvor op imod 50.000 personer kan se deres idoler spille, og fans kan få lov til at være en del af det kæmpe show, som disse turneringer er kendt for.

 

Hvorfor E-sport Taasinge?

Hvorfor skal du lade dit barn bruge tid på E-sport i vores forening? Fordi det ganske enkelt er det, de synes er fedt. E-sport er blevet et element i undervisningen på flere folkeskoler, gymnasier og specielt efterskoler i Danmark, hvor det er muligt at dyrke sin passion for gaming og samtidig gennemføre sin uddannelse.

I E-Sport Taasinge ønsker vi udover at tilbyde kompetent undervisning i flere populære spiltitler også at have et endnu større fokus på sundhed og kost. Mange forældre kender ikke til E-sport generelt og synes tit, at deres barn bruger for meget tid foran computerskærmen. Problemet med børns computerspil er dog ikke så meget antallet af timer foran skærmen, det er derimod forældrenes bekymring over noget, de ikke forstår og derfor bliver usikre. Men det er faktisk bevist at computerspil stimulerer indlæring og sikrer kompetencer som strategisk refleksion, kreativitet, samarbejde og innovation.

Herudover har vi i E-Sport Taasinge også fokus på det sociale aspekt i at spille på et hold og være en del af en forening med de fordele samt forpligtigelser, der følger med.

 

Vores holdning

Nogle forældre mener, det er direkte skadeligt for børn at spille skydespil, hvor man kan se blod og vold. I E-Sport Taasinge er vi ikke enige, men til gengæld kan vi godt se argumentationen for det, HVIS man vel og mærke sidder alene derhjemme og har oplevelsen for sig selv. Hos E-Sport Taasinge sørger vi for, at vores medlemmer får den rigtige opfattelse af spillet, og vi lærer dem, at håndtere det der foregår på skærmen.

I sin tid, da Counter-Strike bare var en udvidelse til det første Half-Life spil, blev udvidelsen udviklet som en måde at konkurrere og spille mod andre spillere. Vi fokuserer også på, at bruge et ordentlig sprog, når vi taler om at skyde fjenderne. Vi skyder dem for at bekæmpe fjenden og vinde kampen. Vi taler IKKE om at dræbe eller slå ihjel. Udviklerne bag Counter-Strike har heller ikke gjort noget særligt ud af blodige eller voldelige detaljer.

 

Alkohol og rusmidler

Vi tager stor afstand fra alkohol og andre rusmidler, og det er ikke tilladt på nogen måde at medbringe eller nyde hverken alkohol eller andre rusmidler. Dette gælder naturligvis også uden for vores lokaler. Overholdes dette ikke, er det grund til bortvisning. 

 

Trygge rammer

I E-Sport Taasinge henter vi børne- og straffeattester fra alle vores instruktører og de bestyrelsesmedlemmer, der har med jeres børn at gøre. På denne måde sikrer vi en ren omgangskreds, og vi sørger for, at jeres børn er i trygge hænder hos E-Sport Taasinge.

 

Mobning

Vi accepterer ingen form for mobning i foreningen. Vi har NUL tolerance, når det gælder mobning, og de implicerede vil blive bortvist fra deres hold, hvis instruktøren bliver opmærksom på, at der er et problem.